Нега На Ентериер

MANNOL SPREJ ZA CISTENJE KLIMA 9971

470.00 ден.


Пена за ~истење клима 520мл. (MANNOL - 9971)Фабрички број: 9971 AIR CONDITIONER CLEANER 520ml - Специјална пена наменета за чистење на

Brand: MANNOL

ID: 6036

Availability:

  • Продавница 2,Продавница 1 • 2 парче
Viber Chat

Пена за ~истење клима 520мл. (MANNOL - 9971)

Фабрички број: 9971

AIR CONDITIONER CLEANER 520ml - Специјална пена наменета за чистење на клима уреди која обезбедува максимално ниво на чистење, ја неутрализира непријатната миризба и врши дезинфекција на целиот систем. Ефективно ги чисти и дезинфицира внатрешните и надворешните површини на системот за климатзација. Уништува вируси, бактерии, габи и други патогени микроорганизми и го спречува нивното повторно формирање. Во својата формула содржи Bronopol 1,1 g/l N-67445 - супстанца со висока антибактериска активност. Редовната употреба на овој производ го намалува негативното влијание на клима уредот врз вашето здравје.

УПОТРЕБА: Одстранете го филтерот за полен. Загрејте го моторот на вашето возило. Со цел да ја исушите вентилацијата исклучете го клима уредот, вклучете циркулирачки воздух, наместете дистрибуција на воздух кон нозе и вклучете ја температурата и брзината на дување на максимум. По изминати 10 мин. изгасете го возилото, исклучете го климатизерот и циркулирачкиот воздух и наместете ја дистрибуцијата на воздух кон ветробранското стакло. Затворете ги вратите и прозорците. Инсталирајте го цревцето на спрејот и вметнете го во отворот каде лежи филтерот за полен што е можно подлабоко и прскајте. На ист начит нанесете и во отворите за вентилација. Избришете го екцесот од пената кој истекува надвор. Препорачливо е 2/3 од производот да се нанесе во отворот од кукуштето за филтерот за полен, а 1/3 во отворите за вентилација. Затворете го отворот од филтерот за полен и оставете 15-30 мин. средството да делува. Откако ќе се смири пената исушете ја вентилацијата на истиот начин како погоре опишано и вметнете нов филтер за полен. Провереет дали клима уредот работи правилно. Во случај на потешка контаминација можете да го повторите процесот или да извршите механичко чистење на клима уретот во сервис соодветен за тоа.

НАПОМЕНА: За безбедно користење на средството за дезинфекција пред употреба задолжително прочитајте ја содржината на амбалажата и информациите за производот. Користете го средството со претпазливост. Секоја истурена течност треба веднаш да се избрише.

Related Items

Нега На Ентериер

MA MLEKO ZA KOKPIT SO SJAJ JABOLKA 300ML 019574

220.00 ден.
In stock
Add to Cart

Нега На Ентериер

KOKPIT SPREJ F CAR VANILA 450ML 097003

140.00 ден.
In stock
Add to Cart

Нега На Ентериер

KOKPIT SPREJ F CAR LIMON 200ML 097002

80.00 ден.
In stock
Add to Cart

Нега На Ентериер

MANNOL CISTAC ZA VNATRESNOST 9972

240.00 ден.
In stock
Add to Cart

Нега На Ентериер

KOKPIT SPREJ F CAR VANILA 200ML 0970021

80.00 ден.
In stock
Add to Cart